Hobrand

Fire, Rescue & Safety

Bekijk ons assortiment

Hobrand | De totaalleverancier in brandweermaterialen

Hobrand BV is sinds 1983 actief als dé totaalleverancier van hoogwaardige en kwalitatieve brandweermaterialen, reddingsmaterialen en veiligheidsmaterialen. Met ons uitgebreide productassortiment en premium merken voorzien wij o.a. brand- en hulpverleningszones, industrieën en overheidsinstanties van professionele uitrusting voor het bestrijden van incidenten, reddingsacties en het beschermen van mens en omgeving. Onze dienstverlening bestaat verder uit service, onderhoud, installatie, keuringen, verhuur en turnkey projecten. Vanuit onze vestigingen in Lier en Tiel (Nederland) staan wij voor u klaar.

Over ons
Hobrand | De totaalleverancier in brandweermaterialen

Kenniscentrum

Brand uit met de MURER E-bluslans 5 april Brand uit met de MURER E-bluslans

Met de E-bluslans van MURER Feuerschutz kunnen lithium-ion batterijbranden in motorvoertuigen snel, efficiënt en met een beheersbare hoeveelheid water worden geblust.

Industriële Veiligheid | #6. Afhankelijke Adembescherming 21 januari Industriële Veiligheid | #6. Afhankelijke Adembescherming

In dit blog informeren wij u over het belang én correct gebruik van afhankelijke adembescherming. Deze type adembescherming heeft een werkingsprincipe waarbij de werking afhankelijk is van de omgevingslucht.

Flir K55 Onmisbaar bij brandbestrijding en reddingsoperaties 7 januari Flir K55 Onmisbaar bij brandbestrijding en reddingsoperaties

In 2021 heeft het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV) een landelijke aanbesteding gepubliceerd voor de vervanging van warmtebeeldcamera's. Elf veiligheidsregio's hebben hierin geparticipeerd. Het doel van de aanbesteding was het contracteren van een betrouwbare en duurzame leverancier voor hoogwaardige warmtebeeldcamera's.