Kenniscentrum

Brandweercontainers ontwikkeld voor de Hamburg Haven Autoriteit 2 augustus Brandweercontainers ontwikkeld voor de Hamburg Haven Autoriteit

De Hamburg Haven Autoriteit heeft opdracht gegeven aan Damen Hardinxveld om twee brandweerschepen te bouwen. Op deze schepen staan containers met uitrusting voor brandbestrijding, redding en slachtofferbehandeling. De opdracht voor ontwerp, productie en inrichting van deze containers is gegund aan Hobrand B.V.

Industriële Veiligheid | #5 . Blusschuim 1 juli Industriële Veiligheid | #5 . Blusschuim

Blusschuim - een samenstelling van water, schuimconcentraat en lucht - is als blusmiddel niet meer weg te denken bij het bestrijden van bijvoorbeeld grote branden in de chemische- en petrochemische industrie, bij opslag van brandbare vloeistoffen (PGS29), bij opslag van gevaarlijke stoffen en bij vliegtuigongevallen.

Hobrand benoemt tot officiële Dr. Sthamer dealer 29 juni Hobrand benoemt tot officiële Dr. Sthamer dealer

Dr. Sthamer is een in 1886 opgericht familiebedrijf dat zich heeft bewezen als betrouwbare en innovatieve partner op de brandbeveiligingsmarkt, waarbij de kwaliteit, kennis en betrouwbaarheid van zowel het bedrijf als de medewerkers zeer gewaardeerd wordt bij relaties wereldwijd.

Industriële Veiligheid | #4. Gasdetectie 6 mei Industriële Veiligheid | #4. Gasdetectie

Draagbare gasdetectie is een belangrijk deel van de veiligheidsuitrusting. Gasdetectoren waarschuwen u voor de gevaren van zuurstoftekort, gassen en/of dampen waardoor de gebruiker zichzelf tijdig in veiligheid kan brengen. Voor veel werksituaties is gasdetectie noodzakelijk. Maar wat is gasdetectie? En welke gevaren zijn er? 

Industriële Veiligheid | #3. Ladders & Trappen 30 maart Industriële Veiligheid | #3. Ladders & Trappen

Valgevaar is één van de grootste risico’s voor een arbeidsongeval. Hoe kun je als werkgever de kans op valgevaar zo klein mogelijk maken? Hoe kies ik bij gebruik van ladders en trappen voor het juiste klimmateriaal? En welke normeringen zijn hierbij van toepassingen?

Industriële Veiligheid | #2. Werken Op Hoogte 25 februari Industriële Veiligheid | #2. Werken Op Hoogte

Werken op hoogte brengt risico’s met zich mee, ongeacht de tijdsduur en hoogte. Waar zit het ankerpunt, wat is de valhoogte en is het harnas geschikt voor de gebruiker?

Hobrand verzorgt regionale omschakeling naar Fluorvrij Blusschuim 21 januari Hobrand verzorgt regionale omschakeling naar Fluorvrij Blusschuim

Binnen de brandweer is schuimvormend middel op verschillende voertuigen aanwezig. Voor de veiligheidsregio’s geldt inmiddels de richtlijn: Fluorvrij schuim als het kan, fluorhoudend schuim als het moet.

Industriële Veiligheid  | #1. Industriële Brandbestrijding 7 januari Industriële Veiligheid | #1. Industriële Brandbestrijding

Om industriële veiligheid te kunnen waarborgen en bedrijfsongevallen te voorkomen is het essentieel om te beschikken over kennis, voorzieningen, uitrusting en vaardigheden. In een reeks van blogs willen wij u graag meenemen in relevante thema’s op het gebied van industriële veiligheid.

VCA** certificering 20 november VCA** certificering

Met gepaste trots delen wij u graag dat Hobrand sinds vandaag de VCA** certificering behaald heeft. Deze certificering onderstreept dat wij ons zeer bewust zijn van onze verantwoordelijkheden op het gebied van Veiligheid, Gezondheid en Milieu.

Einde natuurbrandseizoen 10 september Einde natuurbrandseizoen

Het natuurbrandseizoen loopt ten einde en heeft dit jaar een enorme impact gehad in ons land. Met flinke branden in o.a. Drenthe, Gelderland, Noord-Brabant was het natuurgeweld weer reden voor brede inzet van de Veiligheidsregio's en Defensie...

Vakbekwaam worden en blijven met de juiste oefenmaterialen 19 augustus Vakbekwaam worden en blijven met de juiste oefenmaterialen

Iedere brandweerman heeft door ervaring en training een niveau aan competenties en vakbekwaamheid bereikt om de benodigde werkzaamheden goed uit te kunnen voeren. Deze competenties moeten echter wel onderhouden én verbeterd worden om vakbekwaam te blijven. Voor een goede en veilige functionering is frequent oefenen noodzakelijk..

NIEUW: Hobrand wielerkleding 14 augustus NIEUW: Hobrand wielerkleding

NIEUW: Hobrand wielerkleding. Hobrand heeft samen met het professionele merk Bioracer een nieuwe lijn wielerkleding opgezet, conform de nieuwe Hobrand huisstijl!