Pressure Key

Pressure Key

SKU
22990060
€ 5.445,00 € 4.500,00
Levertermijn: 10 werkdagen
De PressureKey is een sterk uitontwikkelde tool en uitgebreid in de praktijk getest. Behoeft geen onderhoud. (schoon en droog) Is eenvoudig in te bouwen of op te bergen. Is geschikt zowel voor houten, metalen en kunststof kozijnen. Verbreekt ook deuren met multilock systemen. Is snel aan te brengen en weg te nemen. (record forceren politie Arnhem 3.5 sec!!) Het gebruik veroorzaakt in verhouding weinig schade. Toepassing op alle naar binnen draaiende openingen (dus wellicht ook ramen, deuren van franse balkons etc.)

Omschrijving

De PressureKey is een uitvinding ontstaan vanwege eigen jarenlange ervaring met het binnentreden van huizen.

De PressureKey is al vanaf 1994 in gebruik bij Arrestatie eenheid in Zuid Nederland. Op dit moment hebben alle speciale interventie-eenheden van politie en militair een of meerdere PressureKey. Dit is afhankelijk van het aantal teams.
Inmiddels heeft Veiligheidsregio Gelderland Zuid de PressureKey ook in gebruik.

De PressureKey word ingezet bij het leger en politie in Belgie en bij een SWAT team in Anchorage. Februari 2012 is de PressureKey op de Amerikaanse markt geïntroduceerd tijdens de ShotShow in Las Vegas.

Werking van de PressureKey

De PressureKey is een sterk uitontwikkelde tool en uitgebreid in de praktijk getest. Behoeft geen onderhoud. (schoon en droog)
Is eenvoudig in te bouwen of op te bergen. Is geschikt zowel voor houten, metalen en kunststof kozijnen. Verbreekt ook deuren met multilock systemen. Is snel aan te brengen en weg te nemen. (record forceren politie Arnhem 3.5 sec!!) Het gebruik veroorzaakt in verhouding weinig schade. Toepassing op alle naar binnen draaiende openingen (dus wellicht ook ramen, deuren van franse balkons etc.)
De PressureKey is goed te hanteren met werkhandschoenen. Geen rondvliegend glas bij verbreken deuren en bedienaar kan vrijwel geheel naast de deur staan om (brand) veilig te werken.
De PressureKey forceert voldoende diep om kettinkjes of andere deursystemen te verbreken. Bij rammen flippert zo'n deur op en neer, de PressureKey duwt gewoon door en de vergrendeling wordt uiteindelijk verbroken.
Ook evt toepasbaar op de scharnierzijde van de deur.

Specificaties

Specificaties
Gewicht Inclusief koffer 18kg
Werkbreedte Minimale breedte 73cm
Forceerdiepte Indrukdiepte 20cm
Maximale breedte 103 en met verbredingsdeel 113cm
Forceersterkte Bij een trekkracht van 50kg is 1200kg (factor 14)
Gerelateerde producten