Mini-OV-Trainer

Mini OV-Trainer

SKU
025-012-006
€ 5.056,59 € 4.179,00
Levertermijn: 10 werkdagen
  • Inclusief Nimbo rookmachine, draadloze afstandsbediening, rookvloeistof en 2 ventilatoren.
  • Ter demonstratie van repressieve ventilatie.
  • Geschikt om te oefenen met overdruk.
  • Bestaat uit kelder, begane grond, eerste verdieping en zolder.
  • In het aantal verdiepingen kan gevarieerd worden.
  • Ruimtes zijn onafhankelijk van elkaar onder rook te zetten.
  • Voorzien van schuiframen en -deuren voor variabele uitstroom.
  • Alle schuiven zijn gemarkeerd, zodat ze apart te benoemen zijn.
  • Standaard in een robuuste flightcase voor transport en opslag.
  • Inclusief 3 kleine en 3 grote brandhaarden.

Downloads

Omschrijving

Een demonstratie geven van overdrukventilatie doe je met de Mini OV-Trainer. En dat niet alleen: je kunt er ook actief mee experimenteren. Wat gebeurt met de stroming als er een raam geopend wordt? Hoe werkt repressieve ventilatie? Beantwoord deze vragen met deze unieke trainer.

Wat is de Mini PPV-Trainer?

Met de Mini OV-Trainer oefen je gemakkelijk en op schaal met ventilatie. Dit doorzichtige woonhuis heeft een kelder, begane grond, eerste verdieping en zolder. Een gedeelte van het woonhuis fungeert als trappenhuis. De verdiepingen zijn van elkaar los te maken en weg te nemen. Daardoor kun je het gebouw kleiner maken en eenvoudig schoonmaken. Daarnaast is het ook mogelijk om verdiepingen van een tweede OV-Trainer toe te voegen.

Cursisten laten oefenen met repressieve ventilatie

De instructeur maakt de OV-Trainer operationeel met behulp van de meegeleverde draadloze afstandsbediening. De overdruktrainer is voorzien van een rookkanaal. Via de schoorsteen vul je de ruimtes met rook. Door van buitenaf te schuiven van het huis te openen en sluiten, bepaal je in welke ruimtes rook instroomt. Alle ruimtes kunnen apart vol rook staan. Ook de ramen, deuren en dakvensters kunnen open. Om het scenario van doorslagen te simuleren zijn ook de verdiepingsvloeren van schuiven voorzien. Met de twee kleine ventilatoren kun je de diverse repressieve technieken oefenen en bestuderen.

Praktisch in transport

De Mini OV-Trainer wordt standaard geleverd in een flightcase. Wel zo handig voor het transport! Daarnaast biedt de flightcase een mooie ondergrond voor de trainer tijdens het gebruik. Niet alleen creëert dit een fijne werkhoogte, de trainer is ook rondom toegankelijk. Nuttig voor het openen van de schuiven en prettig voor de cursisten. De OV-Trainer bestaat uit vier verdiepingen, een Nimbo rookmachine, 5 liter rookvloeistof en twee kleine ventilatoren.